Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Γερμανία και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία από πολύ μικρή ηλικία όταν στα χέρια μου βρέθηκε μία παλιά φωτογραφική μηχανή το πατέρα μου και στα δέκατα μου γενέθλιά οι γονείς μου με κάναν δώρο την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Γοητεύτηκα αμέσως, ότι μπορώ να δημιουργήσω εικόνες και ότι δεν μπορούσαν να δουν οι άλλοι, το έβλεπα εγώ και με την φαντασία μου το κατέγραφα μέσα με τον φακό τις μηχανής.

Πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο είχα πάρει την απόφασή μου τι θα κάνω και αυτό που με κέρδισε είναι η τέχνη τις φωτογραφίας. Στις σπουδές που είχα κάνει στην φωτογραφία, πειραματίστηκα ατελείωτες ώρες στον σκοτεινό θάλαμο τις σχολής φωτογραφίας που σπούδαζα εμφανίζοντας και τυπώνοντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αρκετό περπάτημα και να φωτογραφίζω στους δρόμους τις Θεσσαλονίκης (φωτογραφία Δρόμου) κάτι που συνεχίζω να αγαπάω ακόμη και σήμερα.  Επίσης, ακόμη περισσότερο χρόνο αφιέρωσα στο στούντιο τις σχολής που σπούδαζα φωτογραφία, το να πειραματίζομαι με διάφορους φωτισμούς κάνοντας πράξη αυτά που με δίδασκαν οι καθηγητές μου.

Οι μεγάλοι πάντα με ρωτούσαν «τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις»  και η απάντηση μου ήταν «Φωτογράφος»  Η φωτογραφία είναι το επάγγελμά μου. Μου αρέσει να φωτογραφίζω ανθρωποκεντρικά και να αναδεικνύω την ένταση των συναισθημάτων και των σχέσεων σε μία εικόνα, τον χαρακτήρα του καθενός που φωτογραφίζω. Κάθε δουλειά μου είναι ένα γεγονός που συμμετέχω και ο ίδιος.  Αναζητώ να αποθανατίζω αυθόρμητες εικόνες και στιγμιότυπα και να παίζω με το φυσικό φως.  Αυτό που επιδιώκω είναι να φωτογραφίζω την στιγμή, το γεγονός, τη χαρά, το γέλιο, τη συγκίνηση, μία αγκαλιά. Αυτό που είδα και φαντάστηκα εγώ σαν Μιχάλης.

Όταν δεν φωτογραφίζω επαγγελματικά, επιδιώκω να πηγαίνω βόλτα με την φωτογραφική μου μηχανή και να ανακαλύπτω την καθημερινή ζωή τις Θεσσαλονίκη, νέα πρόσωπα και τα κρυφά τις μυστικά, την κάθε ξεχωριστή ιστορία των ανθρώπων που συναντώ.  Άλλωστε η φωτογραφία είναι ένα προσωπικό ταξίδι αναμνήσεων και στιγμών.

I was born in 1988 in Germany. I live in Thessaloniki,Greece. I started photography when i was 15 years old and in 2006 i started working as professional photographer for Weddings,various newspapers and sportsnewspapers, Fashion,Studio,Commercials and photograph varioous projects in Thessaloniki(Greece) and Frankfurt am Main.